ششمین کارگاه \"ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد\" توسط موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی و با همکاری اداره کل توسعه منابع انسانی و رفاه سازمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ششمین جلسه \"کارگاه ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد\" در سالن آمفی تئاتر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور بیش از100 تن از کارکنان حوزه های مختلف سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
در این کارگاه ،موسی خدمتگزار خوشدل، جامعه شناس و استاد دانشگاه با تقسیم بندی فساد به فساد سیاسی، فساد بوروکراتیک، فساد انتخاباتی، فساد سازمان یافته و فساد فردی، برخی از مصادیق تخلفات اداری را برشمرد از جمله؛ ترک خدمت در خلال ساعات موظف اداری، غیبت و کم کاری، سهل انگاری در انجام وظایف محوله، تسامح در حفظ اموال و اسناد، ایجاد نارضایتی در ارباب رجوع، سوء استفاده از مقام و موقعیت شغلی، اخذ رشوه، اختلاس، تبعیض و غرض ورزی، ارائه گزارش خلاف واقع، دست بردن در اوراق و اسناد.
خدمتگزار عوامل بازدارنده فساد اداری را به سه گروه تقسیم کرد و گفت: مجموعه اقداماتی که نهادهای دولتی نظیر سازمانهای بازرسی و حسابرسی برای مبارزه با فساد اداری انجام می دهند.مجموعه نهادها، قوانین و محدودیت هائی که جامعه بر مجموعه دولت تحمیل می کند و مانع سوء استفاده سیاسیون و کارگزاران از منابع دولتی می شود.
ساختار بیمار بایستی جراحی شود( نظیر کشورهای توسعه یافته)این جامعه شناس در ادامه ، پارتی بازی در استخدام افراد و مرگ شایسته سالاری، ورود افراد بی کفایت و مجیز گو به نهادهای تصمیم ساز، بهره وری ضعیف و ناکارآمدی نیروی انسانی، نا امیدی جامعه و بی تفاوتی به مسائل اجتماعی، بی اعتمادی و زوال سرمایه اجتماعی در جامعه و تضعیف هویت ملی و کاهش تمایلات وطن پرستی رارا از پیامدهای فساد سیستمی ذکر کرد.
وی در پایان نیز برخی راهکارهای ارتقای سلامت اداری کارکنان را بشرح زیر بیان کرد. حذف مدیریت اتوبوسی و فامیلی، کاهش حجم تصدی گری دولت، ترویج فرهنگ استعفا، کاهش حجم قوانین و ساده سازی و شفاف سازی قوانین، مشارکت کارکنان از طریق شفافیت نظام ارتقای کارکنان، پاسخگوئی مسئولان، حذف انحصار در واگذاری پست ها، توجه به اصل شایسته سالاری و توانمندی و...
انتهای پیام/